EDDA Architecture, tasarımında kurumsallık ile dinamizmi bütünleştirdiği Halaman Matbaacılık Yönetim Ofisi projesi ile 2A Asia Architecture Awards’ta “İç Mimari” kategoride finalist olmaya hak kazandı. Uluslararası mimarlık yayını 2A Architecture & Art Magazine tarafından düzenlenen yarışmanın kategori birincileri 20 Ekim’de Berlin’de gerçekleşecek törende açıklanacak.

İç Mimar Eda Tahmaz liderliğindeki EDDA Architecture tarafından İstanbul Esenyurt’ta tasarlanan Halaman Matbaacılık Yönetim Ofisi, 2A Asia Architecture Awards’ta “İç Mimari” kategoride finalist olma başarısını gösterdi. EDDA Architecture tasarımı Halaman Matbaacılık Yönetim Ofisi, 2A Architecture & Art Magazine tarafından düzenlenen yarışmada, başvuran 457 projenin arasından öne çıkarak finale kaldı. Başarılı mimari ve iç mimari projelerin bölgesel ve kıtasal anlamda değerlendirilirdiği, evrensel mimari değerlere ve bulunduğu kültüre özgü niteliklere sahip tasarımların ise kazananlar arasında yer aldığı yarışmada kategori birincisi olan projeler 20 Ekim 2017 tarihinde Berlin’de gerçekleşecek olan ödül töreninde ilan edilecek.

Projelerinde kullanıcı tercihlerini en önemli kriterlerden biri olarak değerlendiren EDDA Architecture’ın tasarladığı Halaman Matbaacılık Yönetim Ofisi şeffaf ve akıcı mekan organizasyonu ile sıradan yönetim ofislerinden ayrışıyor. Halaman Matbaacılık Ofisi’nde, firmanın kurumsal kimliğini ön plana çıkaran, teknolojiyle entegre, kullanıcı iletişimini üst düzeye taşıyan bir ofis ortamı tasarlayan EDDA Architecture, doğal ışıktan maksimum düzeyde faydalanılması için çelik çatı konstrüksiyonu içinde skylight çatı pencereleri açarak hem sirkülasyon alanlarında hem de cafe ve çalışma alanlarında gün ışığını mekanın içerisine daha fazla katarak ferah bir görünüm elde edecek şekilde oluşturmuş. Tüm departmanlar, kendi içerisinde markanın çağdaş çalışma kültürünü yansıtan şeffaf ve akıcı bir stil ile tasarlanırken ofis ihtiyaçları ve kullanıcı talepleri göz önüne alınmış. Her departmanda fonksiyona yönelik farklı çalışma birimleri oluşturulurken, çalışan tüm personel için kişiye özel dolap sistemleri de eklenmiş. Departmanların çalışma, toplantı, eğitim ve seminer alanları ise, çalışanların iş hayatının yoğunluğu ve stresinden uzaklaşmaları için sosyal alanlarla bütünleştirilmiş.

Yönetim kurulu toplantı odası dairesel formda, departmanlar ise farklı formlarda birbiri içerisine yerleşecek şekilde ele alınmış. Bu bağlamda tavanlara ve mobilyalara da bu farklı formlar yansıtılarak mekanın kendi içerisindeki üç boyut etkisi daha da vurgulanmış. Ayrıca mekan içerisinde gün ışığının oluşturduğu iki sirkülasyon aksına paralel yerleşen departmanlar arasında toplantı odası, eğitim-seminer odası, kafe ve dinlenme alanı yerleştirilerek, ofis alanları ile bu alanlar arasında doğrudan bir ilişki kurgulanmış.

Günün büyük bir bölümünü ofiste geçiren personel ve yöneticiler için kullanılan malzemeler doğal malzemelerden seçilmiş. Zemin döşemesi olarak kullanılan marmolium ve mobilyalarda kullanılan meşe ve mermer de ham ve doğal materyallerden.

Ortak alanlarda kullanılan ve markanın çalışma kültürünü yansıtan renk farklılıklarıyla departmanlar arasında çeşitlilik oluşturulurken, çalışma ekibini yoğun iş temposu içerisinde dinamik tutacak eğlenceli renkler, sıcak malzemeler ve iç peyzaj ile kurumun güncel marka kimliği, yalın bir tasarımla hem mekanla hem de kullanıcılarla buluşturulmuş.